Impressores 3D (part II)

Que us semblaria poder dibuixar a l’aire? A més, allò que dibuixéssiu es convertís en un objecte? Parlem d’una cosa que després podreu tocar i manipular. Imagineu-vos que esteu fumant i no teniu cendrer, seria tan senzill com agafar un llapis i dibuixar-lo. Potser voleu una funda pel mòbil perquè la vostra se us acaba de trencar. Agafaríeu el boli, la dibuixaríeu i llestos.

A partir d’ara tot això és possible. Després de les impressores 3D, presentem els bolis 3D. Utilitzen la mateixa tecnologia que les impressores 3D però adaptada a les dimensions d’un boli. És al·lucinant i amb tres passos i una mica de traça es poden fer creacions mai vistes.

Depenent del model poden funcionar amb bateria o endollant l’usb de l’ordinador. L’avantatge dels bolis sense bateria és que són més prims i per tant molt més còmodes d’agafar. Això sí, si està endollat no et permet tanta llibertat de moviment. Pel que fa la càrrega de tinta, en aquest cas un filament de plàstic, s’introdueix igual que les mines d’un llapis. Té un orifici a la part superior del boli per on s’introdueix el filament. L’últim pas que cal saber per manipular aquests bolis 3D és a la temperatura a la qual voldrem que es fongui el plàstic. Depenent d’això haurem de ser més ràpids o més lents amb el traç. Cadascú s’ho pot adaptar al seu gust. Però sobretot haurem d’anar amb molt de compte de no patir cremades. Tot i que el plàstic se seca ràpid la punta del boli estarà força calenta.

Per a què serveixen? Doncs de moment sobretot per investigar i passar-ho bé creant dibuixos a l’aire. També s’està provant quines aplicacions mèdiques pot arribar a tenir. A la universitat de Wollogong, Austràlia, han creat un BioPen amb el qual treballen directament sobre els ossos per fer reconstruccions o implants.

surgeons-3d-print-stem-cells-with-biopen-designboom02142782-3

Destaquem 3 dels bolígrafs 3D més populars:

· 3Doodler amb un preu de $99 i de $9.99 cada paquet de plàstics que n’inclou de 5 colors. El boli és força gros i funciona endollat. 

newpen Now-You-Can-Use-the-3Doodler-3D-Printing-Pen-Without-Holding-It-385956-2

· Lix amb un preu de $139. La gràcia del Lix és el disseny. La majoria de bolis 3D són grossos, poc pràctics i semblen una joguina per nens. Aquest bolígraf és prim com un de normal, còmode d’agafar i, a més, és bonic.

 

· CreoPop amb un preu de $119. El sistema de CreoPop utilitza una tecnologia diferent. Primer no funciona endollat sinó que té un sistema de bateria. No utilitza filaments sinó petits cartutxos de plàstic que van dins el boli. A més, podreu trobar plàstics fosforescents, amb purpurina, aromàtics, elàstics, per fer ‘body painting o fins i tot plàstics que condueixen energia per fer experiments. Una de les novetats que aporta aquest boli és que el plàstic no s’escalfa de manera que és molt més segur.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: