Els discursos que més t’inspiraran

Emma Watson a les Nacions Unides en el marc de HerForShe Campaign 2014

Fa uns mesos Emma Watson (per mi segueix sent Hermione Granger) ens va sorprendre a tots amb un discurs impecable sobre l’escolarització i la defensa del feminisme a les Nacions Unides. Al discurs convida a tots els homes a aixecar el cul de la poltrona per deixar lloc també a les dones. Emma Diu “no són paraules, són les idees i les accions” i “com canviarem la societat si les sales on es prenen decisions estan plenes d’homes”.

El camino del Exito de LuzuVlogs

Luzu és un jove de Bilbao que ha canviat Espanya per Los Angeles. Des de fa uns anys publica els seus vídeos a Youtube amb un èxit d’1,5 milions de reproduccions. A través dels seus vídeos sabem que l’èxit no li ha estat fàcil i que tot arriba després de tres anys d’esforç. I d’això mateix en parla a ‘El camino al exito’. Un vídeo on se sincera i exposa la seva opinió sobre que vol dir tenir èxit i com s’hi arriba. Segons ell la fita no és pensar en l’èxit en si.

El discurs de J.K. Rowling a Harvard

Els discursos de graduació de les universitats americanes solen ser molt sonats. El de J.K. Rowling m’ha agradat especialment perquè es basa en l’habilitat d’aixecar-se després d’un fracàs. Es diu que els països llatins ens costa acceptar un fracàs i més aixecar-se d’ell. Des de sempre que sembla que estigui mal vist per la societat. En canvi els països anglosaxons admiren la gent que ho intenta i ho intenta. J.K. Rowling explica la seva experiència amb Harry Potter.

Ultimate Motivational Speech de Will Smith

Per Youtube corren bastants vídeos amb discursos de motivació de Will Smith. No són més que una recopilació de fragments d’entrevistes on l’actor explica les seves experiències personals. En el seu discurs deixà clar que el talent està sobrevalorat i que el que més importa és l’esforç i el treball que dediquis a les coses que t’agraden. De fet recordo un professor a la universitat que sempre deia que si una persona treballava fort, podia perfectament arribar al mateix nivell d’algú amb talent.

Tavi Gevison a TED

Si no t’agrada el que hi ha, canvia-ho. Tavi Gevison ho va tenir molt clar. No hi ha cap mitjà que em representi a mi o cap de les meves amigues. Aleshores tenia 15 anys i amb RokkieMag.com va voler crear tot un nou discurs per i sobre els adolescents. Això va ser el 2011 i només cinc dies després del llançament, la publicació ja tenia més d’un milió de visionats. Val la pena escoltar el que té a dir aquesta noia.

The happy secret to better work de Shawn Achor a TED

Shawn Achor és psicòleg especialitzat en la felicitat. La seva teoria és que per ser més eficient a la feina no cal treballar més i més sinó ser feliç. Això de ser feliç no sempre és cosa fàcil així que ens proposa un exercici per aprendre a ser-ho. La clau d’aquest exercici serà que la nostra ment deixi el camí del pessimisme per reorientar-se cap a l’optimisme a través d’un exercici amb cinc passos.

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: